חיפוש עבודה

את מחפשת עבודה, אוגוסט מאחוריך והחגים מעבר לפינה, הרבה חוסר ודאות גם בהיבט האישי וגם בהיבט הלאומי. בזירה העסקית לא שקט, את יודעת שיש ירידה בגיוסים, אבל גם שלפעמים יש "פיקים" והגיוסים מתעוררים. חוסר יציבות וחוסר וודאות הם מצבים קשים, תמיד, אבל במיוחד בתקופה של חיפוש עבודה.  

אנחנו כותבות הרבה על חיפוש עבודה, על הפעולות שכדאי לבצע בדרך למציאת המשרה הבאה, יש מה לעשות. אבל יש עוד זווית לחיפוש עבודה והיא פחות מדוברת – מה עובר על מחפשת העבודה בהיבט הרגשי, הצדדים העדינים יותר של תקופת חיפוש העבודה.  

זה התחיל כשהסתיימה העסקה שלך במקום העבודה האחרון. התפטרת? פוטרת? זה לא משנה. בשלב הראשון את מסתכלת לעבר העתיד מלאת תקווה – הכל פתוח, הכל אפשרי. את חולמת על כיוונים חדשים, הצעד הבא בקריירה נראה פתאום אפשרי, תחושה של משהו חדש מעבר לפינה. זה שם, זה מחכה לך.  

ואז את מתחילה. מסדרת את קורות החיים, מוסיפה את התפקיד האחרון ואת הכישורים שנוספו לארגז הכלים שלך. את נכנסת לאתר דרושים אחד ועוד אחד, קופצת ללינקדין, חברה ממליצה על קבוצות פייסבוק וחבר אחר שולח לך קישורים לקבוצות וואטסאפ. את מוצפת. את מרגישה שמודעות דרושים מסתובבות סביבך ואת לא לגמרי יודעת איזו מהן רלוונטיות יותר מאחרות, אולי את מחפשת תחת הגדרות שגויות? אולי את מפספסת עוד מקורות למודעות? יש כל כך הרבה כיוונים ואת לא יודעת היכן להתחיל. צריך לעצור רגע ולעשות סדר. את צריכה להבין ולדייק את החיפוש שלך, את צריכה לצמצם את מקורות החיפוש כדי לווסת את ההצפה. עודף מקורות חיפוש ופרסום משרות, לצד שינויים שעוברים תפקידים מדי יום.  

את חווה את המשבר הראשון בחיפוש. זה קורה. זה חלק מהתהליך. את מבינה שיכול להיות שזה ייקח זמן, יכול להיות שאולי תצטרכי להתפשר. 

את שולחת קורות חיים ואין מספיק תגובות. כשכבר יש תגובות, הן לא בהכרח מניבות תוצאות. זה לוקח זמן. כולם אומרים לך שזה מרתון, זה לא ספרינט, את צריכה לשמר את המשאבים הרגשיים כדי שיחזיקו לאורך זמן.  

ופתאום, בוקר אחד, משהו קורה. ראיון טלפוני מוצלח שמוביל לראיון פרונטלי, את יושבת מול המראיינת והכל חוזר אליך – הידע, הניסיון, הכישורים. את יודעת מה הערך המוסף שלך ואת מעבירה את זה הלאה, הגו מזדקף ואת מזכירה לעצמך מי את. התקווה תופסת שוב מקום.  

אלו לא שלבים חד פעמיים, תהליך חיפוש העבודה מתנהל במעגלים, תקווה שמתחלפת במשבר שמתחלף בתקווה. רגעי קיצון במרומי ההר ובתחתיתו. חשוב להכיר את השלבים הללו בחיפוש, להבין שזה מעגלי והקשיים מתחלפים בהצלחות קטנות וגדולות בדרך.  

חשוב לזכור, כשאת בתחתית ההר, שהפסגה מעבר לפינה וגם אליה תגיעי. יש הרבה רגעים מאתגרים בחיפוש עבודה, אבל יש גם הצלחות, גאווה, ביטוי לחוזקות וליכולות שלך. חשוב גם לזכור שאת לא לבד, את עוברת תהליך טבעי וגם הוא יסתיים. מעבר לחיפוש הטכני, חשוב לפנות מקום גם לרגש. חיפוש עבודה הוא הזדמנות לצמיחה.  

נשים במלחמה 

המצב כיום מביא איתו אתגרים שלא הכרנו: נשים משלבות בין קריירה לבית בתנאים בלתי אפשריים ונאלצות להתמודד עם ירידה בהכנסות ופגיעות בשוק העבודה. יחד עם זאת, הסולידריות הנשית נוכחת בכל הכוח, לצד יוזמות תמיכה חדשות. מוזמנות לקרוא עוד על המצב והפתרונות במאמר המלא.

לקריאה >

10 שאלות עם תחיה בן צור

כשהייתה ילדה, היא חלמה על מסעות ברחבי העולם ולא דמיינה שתהפוך למנהיגה בתעשייה. היא מוצאת השראה בציורים של פרידה קאלו, לומדת משגיאות העבר וממשיכה בכל הכוח גם בתקופות מאתגרות. אם הייתה יכולה לחזור אחורה בזמן, היא הייתה ממליצה לעצמה לסמוך על האינטואיציה שלה ולא לפחד לדרוש את מקומה. קבלו את תחיה בן צור – ראיון מלא באומץ, תובנות ועמידה נחושה על עקרונות.

לקריאה >

נשים חרדיות בעולם העבודה

אנו רגילות להתייחס לעולם העבודה כזירה א-דתית. עולם העבודה, כמובן, מורכב מבני ובנות דתות שונות על קשת רחבה של חילוניות-דתיות, אך כמעט ולא נהוג לשוחח על דת ואמונה בהקשרים תעסוקתיים. בשנים האחרונות, אנו עדות לשינוי מהותי שמתרחש ומוסיף היבטים חדשים לשיח על נשים בעולם העבודה – השתלבותן של נשים חרדיות במגוון רחב של תפקידים ותחומים.

לקריאה >