במהלך החודשים האחרונים נזרקו לאוויר משפטים כגון 'זה לא הזמן לחפש עבודה', 'אף אחד לא מגייס באוגוסט', 'כלום לא קורה בספטמבר כשכל אוקטובר מלא חגים' או'אין טעם לשלוח קורות חיים באוקטובר, הרי אף אחד לא יקרא אותם'. אפשר להתווכח על נכונות המשפטים, אבל כרגע אין טעם, כי הזמן הגיע.
ועכשיו מה? כל כך הרבה דברים דחינו ל'אחרי החגים'.
זה לא רק חיפוש עבודה, אלו גם סידורים שונים. רשימות TO DO ארוכות אך מעבר לכל אלה, לפעמים קיים מחסום רגשי המקשה להתחיל בתהליך.
אולי את שואלת את עצמך האם אני מנהלת את הקריירה שלי בצורה נכונה? אילו תפקידים מחכים לי שם בחוץ? האם אמצא סיפוק לצד הכנסה ראויה? האם אצליח לשלב בין העבודה החדשה לבין שאר המרכיבים בחיי?
כל כך הרבה שאלות מציפות ברגעים הללו, בואי נעשה סדר.
הקדישי זמן להגדרת המסלול.
נסי להבין האם ישנן מגבלות אובייקטיביות כלשהן בדרך לעבודה, מהם הגבולות הגאוגרפיים, מהו המיקום המדרגי שאליו את שואפת (משרות ניהוליות, משרות התחלתיות, משרות ביניים ועוד), מהו השכר שאותו את ראויה להשתכר.
רשמי לפניך את כל הדברים שאת מביאה איתך לתפקיד: הניסיון, הידע, היכולות, הכישורים.
ציירי לך את התמונה הברורה ביותר של התפקיד אותו את מחפשת ולאן הוא יכול להוביל אותך וזכרי שאת ראויה לו!
בגזרה הפרקטית תכנני לו"ז מפורט וברור לחיפוש העבודה.
הקדישי זמן בכל יום לחיפוש ברשתות החברתיות, מעבר על אתרי הדרושים ופניה לרשת אנשי הקשר שלך – קולגות מהעבר, מכרים, אנשים שניהלת עמם קשרים עסקיים ועוד.
עקבי ברשתות החברתיות אחר מגייסים המתמחים בתחום העיסוק שלך, וודאי שהפרופילים שלך ברשתות החברתיות מעבירים את המסרים שאת רוצה להעביר למעסיקים פוטנציאליים.
נסי להכניס סדר ליום-יום, שגרת חיפוש שהיא עבודה בפני עצמה.
ולבסוף, זכרי את הדבר החשוב ביותר – את בדרך למקום הנכון ביותר עבורך.