עמדות של גברים ונשים כלפי job sharing

נושא המחקר: Job Sharing
המחקר נערך על ידי נטע בשנת 2012

מבוא:
Job sharing הוא הסדר העסקה בו שני עובדים או יותר חולקים את שעות העבודה ואת האחריות של תפקיד אחד.
שאלת המחקר:
המחקר בא לבדוק עמדות של גברים ונשים כלפי job sharing, האם היו מעוניינים בסוג העסקה שכזה, האם לדעתם תהיה השפעה על תפוקת העובדים, על האחריות כלפי התפקיד ועוד.
אוכלוסיית המחקר:
במחקר לקחו חלק 321 נבדקים, מהם 167 נשים, שהיוו 52% מאוכלוסיית המחקר, ו-154 גברים. גבר ממוצע במחקר עובד 43.2 שעות בשבוע, בעוד אישה עובדת בממוצע 38.6 שעות בשבוע.

תוצאות עיקריות:
• 84% מהנבדקים לא הכירו את המונח job-sharing.
• ככלל, ניתן לראות כי העמדות של הנבדקים חיוביות כלפי job-sharing.
• מעל 70% מהנבדקים מסכימים כי לעובד/ת יהיה יותר זמן למשפחתו/ה ויותר זמן לביצוע פעילות פנאי.
• 57% ציינו כי הסדר זה מאפשר לוח זמנים גמיש יותר.
• רק 30% מהעונים הסכימו כי הסדר העסקה זה יוביל לירידה בתפוקת העובד/ת.
• 39% מהעונים ציינו כי כל אחד מהעובדים יעבוד בהיקף משרה רחב מזה שהוגדר לו בהסדר ההעסקה.
• 38% מהגברים ציינו כי תהיה ירידה בתפוקת העובד, לעומת רק 22% מהנשים שחשבו כך.
• 55% מהגברים ציינו כי job-sharing ייצור בעיות תיאום רבות בלוחות הזמנים, לעומת רק 43% מהנשים שחשבו כך.
• 66% מהגברים ציינו כי הסדר העסקה זה יהיה יקר יותר, לעומת 53% מהנשים.
• 41% מהנשים ציינו כי במסגרת job-sharing התפוקה של כל עובד תהיה איכותית יותר, ורק 29% מהגברים חשבו כך.
• 43% מהגברים ציינו כי הגברים ב- job-sharing יחושו פחות מחויבות למקום העבודה. רק 27% מהנשים חשבו כמותם.

10 שאלות עם ד״ר אורלי מורג

יש כאלה שבוחרות במסלול הרגיל של יציאה לגמלאות, ויש נשים כמו ד״ר אורלי מורג – שבחרה לבנות עוד פרק. אחרי שנים בחינוך, מחקר ואקדמיה, אורלי נכנסה יחד עם בן זוגה לעולם התכנון והבנייה, שם השניים פיתחו תחום התמחות ייחודי באפיון פרויקטים. לצד העבודה המשותפת היא ממשיכה ללמד, לחקור סוגיות של קבלת החלטות בקיבוצים שפונו במלחמה ולסייע בשיקום של קיבוץ נחל עוז. בריאיון היא מדברת על שותפות מקצועית שנשענת על אמון, כבוד והשלמה הדדית ועל חיים שבהם עבודה, שליחות ומשפחה נשזרים זה בזה כמעט בלי קו הפרדה.

לקריאה >

עסקים משפחתיים וזוגיים

עסקים משפחתיים או זוגיים הם זירה מרתקת שבה נשזרים יחד אהבה, אמון, כסף וקריירה. זה כמובן לא מסתכם בכך. לעיתים, גם מתחים כבדים וסיכונים רגשיים

לקריאה >

סקר הבוחן את מעמד הנשים בשוק העבודה על רקע אי היציבות בישראל

23% מהנשים העובדות דיווחו כי חוו אפליה או פגיעה על רקע היותן נשים
76% חושבות כי נשים נמצאות היום בעמדה פגיעה יותר לעומת גברים
רק 5.5% מהנשאלות העידו כי מעמדן של נשים במקום העבודה דווקא התחזק במהלך השנתיים האחרונות

לקריאה >