מחקרים

מחקר עמדות בסוגיית איזון בית-עבודה

אינטגרציה בין חיי העבודה לבין החיים שמחוץ לעבודה היא אחת הסוגיות המשמעותיות בחיי עובדים ומנהלים. זוהי סוגיה משמעותית ביותר עבור נשים, אבל כיום, גם עבור גברים רבים.

נושא המחקר: התייחסות לסוגיית איזון עבודה-משפחה
המחקר נערך על ידי נטע בשנת 2013

מבוא:
אינטגרציה בין חיי העבודה לבין החיים שמחוץ לעבודה היא אחת הסוגיות המשמעותיות בחיי עובדים ומנהלים. זוהי סוגיה משמעותית ביותר עבור נשים, אבל כיום, גם עבור גברים רבים.

שאלת המחקר:
על מנת לבחון את עמדות הנבדקים בסוגית איזון בית-עבודה נשאלו הנדגמים שאלות שונות, ביניהן באיזה אופן משפיע סיום העבודה בשעה ארבע אחר-הצהריים על הקידום במקום העבודה, האפשרות לקיום שעות עבודה גמישות במקום העבודה, האם מקום העבודה מתמקד בתפוקה או בשעות עבודה, מידת ההבנה והקבלה של המנהל/ת כאשר לעובדים יש מחויבויות משפחתיות שמקשות עליהם להגיע לעבודה, ועוד.

אוכלוסיית המחקר:
המחקר כלל 500 נדגמים, מתוכם 256 גברים ו- 244 נשים. גילאי הנבדקים נעים בין 19 ל- 65. הגיל הממוצע הינו 41.98, וההתפזרות דומה בין קבוצות הגיל השונות. שני שלישים מהנבדקים נשואים, כאשר 58% מהנחקרים נשואים עם ילדים ו- 9% נוספים נשואים ללא ילדים. 22% רווקים ו- 11% נוספים גרושים. הסקר בוצע באמצעות פאנל אינטרנטי, כאשר הנבדקים היו מתוך פאנל של חברת “סקרנט” הכולל עשרות אלפי ישראלים.

תוצאות עיקריות:
גודל הארגון – מהמחקר עולה כי ככל שהארגון גדול יותר יורדת מידת הקבלה וההבנה של המנהל/ת הישיר/ה כלפי בעיות בבית המונעות מהעובדים להיות במקום העבודה. 75% מהעובדים בחברה קטנה, עד 10 עובדים, ציינו כי המנהל/ת הישיר/ה מגלה הבנה וקבלה כאשר העובד/ת לא נוכח/ת עקב בעיות בבית, ורק 4% ציינו כי המנהל/ת הישיר/ה מגלה הבנה מועטה. מנגד, בארגונים גדולים יותר, למשל חברה בה בין 50 ל- 100 עובדים, רק 59% מהנדגמים ציינו כי המנהל/ת מגלה הבנה רבה, לעומת 11% שדיווחו על הבנה מועטה.
על פניו, הציפייה היא כי המצב יהיה הפוך, שככל שמקום העובדה גדול יותר יהיה קל יותר להנהלה להמשיך לתפקד באופן רגיל כאשר עובד אחד אינו נוכח. אבל המחקר מראה תמונה הפוכה. דווקא בארגונים קטנים ואינטימיים יותר זוכים העובדים להבנה רבה יותר לבעיותיהם.

גיל הנבדקים – מתשובות הנבדקים עולה כי נדגמים צעירים יותר מדווחים במידה רבה יותר על קיום של שיח בנושא איזון בית-עבודה במקום עבודתם מאשר נבדקים מבוגרים יותר. רוב הנבדקים הצעירים, מתחת לגיל 30 (52%), דיווחו כי במקום עבודתם מתנהל שיח זה מול ההנהלה. מנגד, רק 31% מהעובדים מעל גיל 50 דיווחו כי במקום עבודתם מתנהל שיח בנושא איזון קריירה – בית מול הנהלת הארגון.

הנבדקים, גברים וגם נשים, ממקצועות שונים ובגילאים שונים, מזהים את סוגיית איזון בית-עבודה כסוגיה הרלוונטית לשני המינים, אך עם נטייה גדולה יותר לעבר הנשים. 35% מהנבדקים ציינו כי סוגיה זו בעיקר רלוונטית לנשים, לעומת רק 2% שציינו כי סוגיה זו רלוונטית יותר לגברים, והרוב המכריע, 63%, ציינו כי סוגית איזון בית-עבודה רלוונטית לשני המינים.

חופשת לידה גמישה

נושא המחקר: רצונן של נשים לקבל חופשת לידה גמישההמחקר נערך על ידי נטע בשנת 2011 בשני שלבים. השלב השני בוצע באמצעות סקר יעודי אינטרנטי על

לקריאה >

גברים, נשים ומשא ומתן

נושא המחקר: גברים, נשים ומשא ומתןהמחקר בוצע על ידי נטע בשנת 2012 באמצעות מאגר מוחות – מכון מחקר ויעוץ בינתחומי בע”מ. מבוא:תוצאותיו של משא ומתן

לקריאה >