חיפוש עבודה פוסט קורונה

חיפוש עבודה פוסט קורונה

מזהה את הריח באויר? האביב מביא איתו אופטימיות, התעוררות, חופי ים והשנה גם הליכה ברחוב בפנים גלויות ממסכות.

יוני, עליו מדברים כבר חודשים, עומד בפתח – לא ברור מתי יפסקו הטבות החל"ת ומתי יסתיימו דמי האבטלה ומאות אלפי דורשות ודורשי עבודה יצאו לצוד משרות. את לא רוצה להיטמע בהמון, לפספס הזדמנויות ולהיות "אחת מ-". את רוצה להיות בקו הראשון של דורשות העבודה.

היאוש מובן אבל גם אם בלית ברירה, הצטרפת לתחרות ואת צריכה למצוא את הדרך לנצח בתחרות הזאת. הכי חשוב זה להגדיר מטרות, להבין למה הן חשובות לנו ולתכנן את הדרך להשיג אותן ולהגיע למקום הראשון.

מה המטרה שלך?

לכל אחת מטרה אחרת. את יכולה להחליט שמטרת העל היא להתקבל לעבודה איכותית על פי ההגדרות שלך, או שאחת המטרות שלך היא גובה השכר שיציעו לך; את יכולה להחליט שעבורך ניצחון יהיה להתקבל לעבודה ולא משנה מה. כל אחת והמטרות שלה.

מהו ה"למה" שלך?

סימנת מטרות? מצוין, עכשיו לצעד הבא – תמצאי את ה"למה" – מאיזו סיבה את שואפת למטרות שהגדרת לעצמך? מה יהיו הרווחים שלך אם תשיגי את המטרות האלו? זה עשוי להיות רווח כלכלי, זה עשוי להיות שקט, בטחון, יציבות, תנועה. כל אחת והסיבות שלה.

באיזה אופן?

השלב האחרון והמורכב ביותר הוא התכנון וההוצאה לפועל. איפה נמצאות המשרות שאת מחפשת? באיזה אופן מאתרים אותן? איך משיגים יתרון תחרותי מול שאר מחפשי העבודה בתחום שלך?

התחילי עם גוגל – "תגגלי" את המקצוע שלך, הוסיפי את המילה "דרושים" או "משרות" וזרמי לכל הכיוונים שגוגל מציע. הוא יכיר לך אתרי דרושים שאולי לא הכרת, ייקח אותך למנועי חיפוש ייעודיים למודעות דרושים (indeed למשל), ייקח אותך לקבוצות פייסבוק, יכיר לך פינות פחות מוכרות ברשת כמו פורומים מקצועיים בתחום העיסוק שלך. אחרי שתמצי את גוגל, עברי לרשתות חברתיות – לינקדאין, פייסבוק, אינסטגרם,  טוויטר. תראי מה יש להן להציע בתחום שלך. אחרי גוגל והרשתות, זכרי את רשימת הנטוורקינג, אליה תכניסי את כל מכרייך בהווה ובעבר. חפשי אותם בלינקדאין – קרובים ורחוקים. חדשי קשרים, ספרי לעולם מי את ומה את מחפשת. צייני ללא היסוס מהו הערך המוסף שאת מביאה לארגון, מהן החוזקות שלך, ספרי את הסיפור שלך בדרך הייחודית לך.

לאורך כל הדרך, תעדי כל צעד שאת עושה, החזיקי מחברת חיפוש עבודה וכתבי בה מי את. לפעמים אנחנו צריכות להזכיר לעצמנו מי אנחנו, אילו כוחות אנחנו מביאות לעבודה, אילו יכולות. תעדי את הדרך – עם מי דיברת, באיזו חברה התראיינת, איזה מכר העביר את קורות החיים שלך הלאה. נהלי את החיפוש כמו פרוייקט מסודר. העשייה תביא איתה את האנרגיות שאת זקוקה להן עכשיו. דבר יזין דבר.

קחי אוויר וצאי לדרך וקבלי מאתנו טבלה להדפסה, שתעזור לך לנהל את התיעוד.

בהצלחה!

נשים במלחמה 

המצב כיום מביא איתו אתגרים שלא הכרנו: נשים משלבות בין קריירה לבית בתנאים בלתי אפשריים ונאלצות להתמודד עם ירידה בהכנסות ופגיעות בשוק העבודה. יחד עם זאת, הסולידריות הנשית נוכחת בכל הכוח, לצד יוזמות תמיכה חדשות. מוזמנות לקרוא עוד על המצב והפתרונות במאמר המלא.

לקריאה >

10 שאלות עם תחיה בן צור

כשהייתה ילדה, היא חלמה על מסעות ברחבי העולם ולא דמיינה שתהפוך למנהיגה בתעשייה. היא מוצאת השראה בציורים של פרידה קאלו, לומדת משגיאות העבר וממשיכה בכל הכוח גם בתקופות מאתגרות. אם הייתה יכולה לחזור אחורה בזמן, היא הייתה ממליצה לעצמה לסמוך על האינטואיציה שלה ולא לפחד לדרוש את מקומה. קבלו את תחיה בן צור – ראיון מלא באומץ, תובנות ועמידה נחושה על עקרונות.

לקריאה >

נשים חרדיות בעולם העבודה

אנו רגילות להתייחס לעולם העבודה כזירה א-דתית. עולם העבודה, כמובן, מורכב מבני ובנות דתות שונות על קשת רחבה של חילוניות-דתיות, אך כמעט ולא נהוג לשוחח על דת ואמונה בהקשרים תעסוקתיים. בשנים האחרונות, אנו עדות לשינוי מהותי שמתרחש ומוסיף היבטים חדשים לשיח על נשים בעולם העבודה – השתלבותן של נשים חרדיות במגוון רחב של תפקידים ותחומים.

לקריאה >