סטטוס: מחפשת עבודה
הטכנולוגיה והקידמה הביאו שני מאפיינים עיקריים לחיינו. העולם היום יותר ממוחשב, טכנולוגי, מהיר וכל המידע נמצא במרחק קליק אחד ממך. בנוסף, הטכנולוגיה מאפשרת לחבר בין אנשים ועל ידי כך ליצר ערך מוסף חברתי לצד הטכנולוגי.
ואם בעולם זה אנו חיים ובעולם זה את מחפשת את העבודה הבאה שלך, אנו מציעות לך לרתום את הטכנולוגיה לשירותך, כי הרי ברור לכולם שהמעסיק/ה הבא/ה שלך עורך/ת מחקר קטן על קורות החיים שעברו את הסינון הראשוני.
פייסבוק:
תמונת פרופיל מחמיאה. לא פרובוקטיבית, לא מייצגת אג'נדה שנויה במחלוקת. תמונה המשדרת את המסר אותו תרצי להעביר, של אדם שניתן לסמוך עליו.
עדכון פרטים אישיים. בעבר, כאשר פתחת את הפרופיל האישי שלך התבקשת למלא פרטים אישיים. גם אם עשית זאת וגם אם דילגת על שלב זה, זו הנקודה לחזור ולערוך את סעיף ה"אודות". עדכני את לימודייך, את המקומות בהם עבדת ואת תפקידייך. תוכלי להעמיק ולהציג את האישיות שלך באמצעות תיוג פריטים אהובים, ספרים, וכו'.
הגדירי את דרגות החשיפה של הפוסטים שלך. הפייסבוק הוא כלי אישי ומאפשר לך לייצר תקשורת קרובה עם חברים, אך לא כל מה שראוי לעיני חברים ראוי גם לעיני המעסיקים ולכן אם את בוחרת להעלות תמונות מסוימות, להגיב באופן נחרץ על נושא כלשהו, סמני את התוכן בהגדרת הפרטיות לחברים בלבד.
יש לך תוכן מקצועי שכתבת? תוכלי לשתף אותו בעמוד, תוכלי לכתוב סטטוסים החושפים את המקצועיות שלך ומתייחסים לענייני השעה.
השתמשי בפייסבוק כפלטפורמה לייצגך כפי שהיית רוצה שהמעסיק יראה.
לינקדאין:
אם עדיין אין לך פרופיל בלינקדאין, זה הזמן להקדיש 3-4 שעות שקטות ופנויות ולהקים לעצמך פרופיל ברשת החברתית המקצועית הזו. ישנם לא מעט אנשים הנמנעים מלהשתמש בלינקדאין מכיוון שהפלטפורמה כולה בנויה באנגלית, אך מכיוון שהיא מאוד פופולרית בקרב בכירים, המלצתנו היא לעשות בה שימוש, גם אם תקופתי בלבד.
גם ברשת זו הקפידי על סעיפים 1,2. הציגי את עצמך באור המקצועי והמחמיא ביותר.
בהמשך לכך יצרי את הרשת החברתית שלך. אתרי את הקולגות והחברים, הצטרפי לקבוצות בעלות תחום מקצועי דומה לשלך וכמובן לקבוצות של מחפשי עבודה ומגייסים.
טוויטר:
טוויטר הוא המיקרובלוג המצליח בעולם, וגם אם בישראל הוא פחות נפוץ הרי שבזמן חיפוש עבודה המטרה מקדשת את האמצעים. אם תרצי להשתמש בכל הכלים תוכלי לפתוח פרופיל ולשדר עסקים.
שימי תמונה מהוגנת, צייני את שמך המלא בשם המשתמש ולא שמות כינוי,
בחרי תמונת רקע סולידית אך זכירה.
צייני ב-BIO את תחום התמחותך כדי להקל על האיתור.
הוסיפי לינק לקובץ קורות החיים העדכני שלך, במקום הנגיש לכולם.
פתחי קהילת עוקבים ועדכני אותם מידי פעם שאת בתהליך חיפוש עבודה ובאיזה תחום. כך תקלי על חבריך להעביר מידע במידה וישמעו דבר מה, כך גם יוכלו לאתר אותך אנשי גיוס.
כנסי מפעם לפעם ל- Twellow, דפי הזהב של טוויטר, ובצעי חיפוש על מילות מפתח רלוונטיות למקצועך בצרוף המילה "ישראל". נסי בעברית ובאנגלית. ישראלים כותבים בעברית ובאנגלית בעיקר מסיבות טכניות. היי יצירתית לגבי מילות החיפוש. נסי לחשוב איך מנהל גיוס היה מנסח מודעה למשרה.
בזמן שאת באתר ודאי שניתן לאתר במנוע החיפוש את הפרופיל שלך ושהאתר מכיל את המידע המלא עליך.