איך משלבים בין עבודה עם אנשים לבין טכנולוגיה ועמידה מול קהל? ויקי גרונר עושה בדיוק את זה – ומובילה את עולם משאבי האנוש להטמעת AI בצורה חכמה ויעילה. בריאיון, היא מספרת איך הגיעה לתחום, למה חשוב לאמץ בינה מלאכותית במקום לחשוש ממנה, ומה המסר שלה לנשים שרוצות להוביל את השינוי. מוזמנות לקרוא!
שם: ויקי גרונר
גיל: 41
מצב משפחתי: נשואה ואמא ל3 ילדים, אופק בן 10, והתאומים אגם ואריאל (בת ובן 7).
1. מה את עושה בחיים?
אני עוזרת לצוותי משאבי אנוש בארגונים לשלוט בAI- כדי לשפר את הפרודוקטיביות. עובדת ושותפה בחברת HRD, מרצה ומנחת סדנאות בנושא AI, קאנבה וגיוס ברשתות חברתיות.
2. מה חלמת להיות כשהיית קטנה?
בילדות, בעיקר חלמתי את החלומות של המשפחה שלי. כולם ציפו שאהיה רופאה ומאוד ניסו לדחוף אותי לשם. הייתי תלמידה מצטיינת, מהחנוניות האלה שמקבלות 99 ובוכות על זה. כשהייתי צריכה לבחור מגמה בתיכון היה לי מאוד קשה, כי אהבתי גם את המקצועות הריאליים וגם את ההומניים. אני זוכרת עד היום איך היועצת התעקשה שצריך לבחור משהו אחד. במקביל תמיד שילבתי פעילות חברתית. הייתי מדריכה בצופים, כתבתי בעיתון, למדתי משחק מול מצלמה, אהבתי מאוד לשיר ולהופיע.
כמובן, הנטיה לרצות לשלב כמה שיותר דברים רדפה אותי גם בתואר הראשון, שם שילבתי בין משאבי אנוש לבין מערכות מידע. במקביל, לקחתי גם קורסים בשיווק. זה היה נראה לכולם שילוב כל כך לא קשור ואצלי בראש זה התחבר. החלום שלי היה למצוא תפקיד שיחבר בין כל הדברים שאני אוהבת. בסביבה הקרובה שלי ראו בזה התפזרות, אבל החלום התגשם: היום אני משלבת בין עבודה עם אנשים לבין עבודה עם טכנולוגיות. אני מרצה ועומדת מול קהל, כמו שתמיד אהבתי לעשות, ובעיקר: אני מרגישה סיפוק אדיר ותחושת משמעות אמיתית.
3. צייני דמות שהשפיעה עלייך, ולמה?
לאורך הדרך המקצועית, היו המון דמויות משמעותיות, אבל, לדעתי, יעקב רוזן השפיע עליי הכי הרבה (ואני מקווה שגם אני עליו). למדתי ממנו המון, הוא פיתח את הצד היזמי שבי ויצר אצלי תחושת מסוגלות גבוהה. אנחנו מאוד מחוברים בערכים שלנו. אצל שנינו ערכים ומקצועיות קודמים לכל נתון פיננסי כזה או אחר. שנינו אוהבים את הקהילה שלנו ומאמינים מאוד במתן ערך ותוכן.
4. ספרי לנו על 2-3 אבני דרך משמעותיות בחייך המקצועיים?
אבן הדרך הראשונה הייתה בשירות הצבאי. עשיתי מסלול ייעודי לקצונה ושימשתי כקצינת שלישות. אני תמיד אומרת שהתחום בחר בי.
אבן דרך מקצועית שניה הייתה ההחלטה לעבור מגיוס לניהול דיגיטל ומקורות גיוס. זה תפקיד שגרם לי להיפתח לעולם השיווק, לנהל פרויקט הקמה של אתר אינטרנט מורכב שכלל ממשקים, לנהל קמפיינים ועוד. התפקיד הזה הוכיח לי שאפשר לשלב בין הידע שצברתי במערכות מידע לבין משאבי אנוש ושיווק. הוא גם העניק לי ניסיון, שנכון לאותה תקופה, היה ייחודי. ככה גם הגעתי לHRD- לפני 7 שנים, שזו כמובן אבן הדרך השלישית שאני בוחרת להזכיר כאן. לפני שנתיים, בימיו הראשונים של ChatGPT, החלטנו לפתוח סדנאות AI למשאבי אנוש ולמעשה היינו הראשונים בארץ שהשיקו סדנה מקצועית בתחום.
5. מה הטעות הכי גדולה שעשית במהלך דרכך המקצועית?
אני לא חושבת שעשיתי טעות גדולה, כי בסוף כל הנקודות התחברו וכיוונו אותי למקום אליו הגעתי.
אבל אני כן אגיד שבתחילת הדרך הייתי קצת חסרת ביטחון ולא איתגרתי את עצמי בבחירות הקריירה.
סיימתי שירות צבאי כקצינת שלישות, לא חשבתי לזקוף לזכותי את הניסיון הצבאי בבחירות הקריירה ובניתי את עצמי באזרחות ממש מאפס. עבדתי בשירות לקוחות ומשם חזרתי לגיוס ומשאבי אנוש.
6. כיצד היא השפיעה עלייך בהמשך הדרך?
היא קצת עיכבה כי בהתחלה כיוונתי מאוד נמוך.
בכל תפקיד שעשיתי הצטיינתי. ידעתי שאתן הרבה ערך, אבל היה חסר לי האומץ להגיש מועמדות למשרות יותר גדולות. הסתכלתי על עצמי כחיילת משוחררת ולא כאשת משאבי אנוש שיצאה משירות קבע לאזרחות.
בדיעבד, גם על זה אני לא מתחרטת. עבודה בשירות לקוחות היא בית ספר משמעותי. זה הפך אותי למגייסת הרבה יותר יעילה.
7. אם היית פוגשת היום את עצמך בגיל 16, איזו עצה הייתי נותנת לעצמך?
תאהבי את עצמך כמו שאת.
בגיל 16 התמודדתי עם אנורקסיה. תלמידה מצטיינת, פעילה חברתית, שלובשת את המידה הכי קטנה בחנות ובטוחה שהיא פרה. היום אני מבינה שהכל מתחיל ונגמר באיך שאנחנו רואים את עצמנו.
8. מה מרגיע אותך אחרי יום ארוך?
לנגן בפסנתר. התחלתי לנגן לפני 3 שנים משמיעה. אני דיי מלמדת את עצמי לנגן וזה כיף ומרגיע. אני ממש מנסה להקפיד על 10 דקות ביום. הנגינה לא רק מרגיעה אותי, אלא גם מאוד מפקסת ונותנת אנרגיות. זה קסם שאני לא יודעת להסביר.
9. מה המצפן שלך שמורה לך את הדרך והכיוון?
ערכים.
כל עשייה צריכה לבוא בהלימה עם הערכים ועם ה"אני מאמין שלי". אני לא אעשה דברים שיעמדו בסתירה לערכים הללו.
בכל פרק זמן בחיים, הקפדתי לשלב פעילות התנדבותית. אני קורסת מעומס של עבודה ועדיין משלבת עשייה חברתית כי זה ערך שחשוב לי.
לפעמים אני חושפת ברשתות "כביסה מלוכלכת", את אותם מקומות פגיעים שאולי מישהי אחרת הייתה בוחרת להסתיר.
אני שמה אותם בקדמת הבמה כי הם מתחברים למסרים שחשוב לי להעביר ולקדם.
10. עם אילו מחשבות או תחושות את נרדמת בלילה?
לצערי כרגע אני עדיין חושבת על החטופים ומייחלת לחזרתם הביתה, יחד עם כל החיילים שלנו.
אני פשוט נקרעת בין השגרה והחיים המלאים שאני מנהלת לבין ההבנה שיש אנשים שעבורם הזמן עמד מלכת ב7.10, עברו מעל ל500 ימים.
11. איך את רואה את ההשפעה של AI על עולם העבודה, ובפרט על תחום משאבי האנוש וגיוס עובדים?
וואו! אני יכולה לדבר על זה שעות.
עולם העבודה משתנה ושליטה בבינה מלאכותית תהפוך בהדרגה למיומנות סף, כמו שליטה באופיס או באינטרנט.
בעולמות משאבי האנוש והגיוס אנחנו נראה שתי מגמות:
אחת: שילוב AI , כולל סוכני AI ואוטומציות בטכנולוגיות ובתהליכי העבודה. למשל, שילוב יכולות AI במערכת הגיוס שיאפשרו סינון מועמדים חכם, או שילוב במערכות הלמידה שיאפשרו הכשרות מותאמות לעובדים.
השניה: אימוץ כלי GEN-AI (סוג של בינה מלאכותית, המסוגלת לייצר תוכן חדש כגון טקסט, תמונות או מדיה אחרת (בעבודה היומיומית למגוון משימות. למשל, בעולמות ה-HR והגיוס – משימות ניסוח (בין אם ניסוח משרה, פוסט או תקשור ארגוני), ניתוח נתונים ותובנות מנתונים (משובים, מקורות גיוס, סיבות עזיבה), בניית תוכניות (תוכניות עבודה, שימור עובדים, חוסן, תוכניות גיוס, תוכנית פיתוח מנהלים), משימות מקצועיות (כמו למשל בניית שאילתות חיפוש מועמדים, חיפוש בוליאני או XRAY), הכנת מצגות, יצירת ויז'ואל ועוד.
אם ניקח את זה למקום רחב יותר, שמסתכל על עולם העבודה בכללותו: הAI- לא הולך להחליף אותנו (אם כי יש משימות שה-AI יוכל לבצע במקומנו). מי שלא יאמץ שימוש ב-AI ימצא את עצמו מוחלף על ידי מי שכן משתמש ב-AI. זו הולכת להיות מיומנות בסיסית.
התחום הזה מתפתח בקצב מסחרר. אין שבוע שלא קורים בו דברים חדשים. מצד אחד יש המון מידע חשוב, מצד שני יש גם הרבה "רעשי רקע" וגם מידע לא מקצועי שמסתובב בחוץ. בגלל זה, החלטנו להרים את הכפפה ולפתוח מועדון AI ייעודי למשאבי אנוש, שמאפשר להתעדכן בצורה ממוקדת.
12. מה העצה שלך לנשים שמרגישות חשש מהכניסה של AI לתחומן המקצועי?
נשים יקרות, סטטיסטיקות שונות שבוצעו מראות שגברים מאמצים AI יותר מנשים. מחקר אמריקאי שפורסם מראה ש-8 מתוך 10 תפקידים נשיים נמצא בסכנה להתייתר לטובת AI. אבל היי! יהיו תפקידים חדשים שיפתחו, יהיו הזדמנויות חדשות, מרגשות ומעניינות יותר. זה הזמן שלכן לעוף על הדבר הזה שנקרא AI, כי הוא יעשה עבורכן חלק מהמטלות הסיזיפיות ויאפשר לכן להתרכז במשימות איכותיות ומעניינות יותר. אני תמיד אומרת ש"לא טוב היות ה-AI לבדו" ושבאופן כללי "בינה היא אישה". העבודה עם ה-AI אינה מורכבת ברמה הטכנולוגית. רק צריך להבין את היכולות וצריך לדעת לתת הוראות מדויקות וברורות. מי אם לא אנחנו נדע איך לתת פקודות לAI-?! 😉 תשתמשו, תחקרו, תעזו, תתנסו. זה לא קשה וזה כיף גדול. רק צריך להתרגל ליישם מיינדסט שונה ובכל פעולה שאנחנו עושות – לחשוב איך ה-AI הופך להיות יד ימיננו.
צילום: פלג אלקלעי.