חופשת לידה גמישה

נושא המחקר: רצונן של נשים לקבל חופשת לידה גמישה
המחקר נערך על ידי נטע בשנת 2011 בשני שלבים. השלב השני בוצע באמצעות סקר יעודי אינטרנטי על ידי Shiluv Millward Brown.

מבוא:
החוק בישראל קובע כי אישה זכאית לחצי שנה חופשת לידה, מתוכה 14 שבועות בתשלום.
בתקופה זו אסור לה להגיע למקום עבודתה, להשתתף בישיבות או לטפל בלקוחות. זה נכון גם לגבי נשים עצמאיות וגם לגבי שכירות.
בפועל, נשים רבות אינן מעוניינות להתנתק באופן טוטלי ממקום עבודתן, והן אכן שומרות על קשר בדרכים שונות, בניגוד לחוק.

שאלת המחקר:
נשאלו לדעתן לגבי אפשרות לקבל חופשת לידה גמישה, שבה יוכלו לחזור לעבודה חלקית עוד בתום שלושת החודשים, לדוגמה להשתתף בישיבות חשובות, לנהל תקשורת בטלפון או במייל מהבית וכדומה), ובמקביל להמשיך לקבל אחוז יחסי מתשלומי הביטוח הלאומי.

אוכלוסיית המחקר:
בשלב הראשון המחקר כלל 204 נשים אקדמאיות, אימהות לילדים, המועסקות כשכירות. גילן הממוצע של הנשים היה 35. בשלב השני נדגמו 504 נשים יהודיות, דוברות עברית בגילאי 22-49, אמהות שכירות..

תוצאות עיקריות:
• מרבית הנשים (69%) ציינו כי ההצעה הנ”ל תורמת לנשים עובדות, ואילו רק פחות מרבע מהנשים (23.5%) ציינו כי ההצעה פוגעת בנשים עובדות.
• 50.5% ציינו כי נראה להן שהיו לוקחות חופשת לידה גמישה, המשלבת חזרה חלקית לעבודה, תוך כדי חופשת הלידה.
• לאחר הוצאת הנשים שציינו כי “אין להן דעה”, עולה כי 75% מהנשים ציינו כי שינוי החוק יתרום לנשים עובדות, ואילו רק 25% ציינו כי שינוי החוק יפגע בנשים עובדות.

10 שאלות עם ענת רזיאל

במסע של קריירה עשירה בהישגים והשפעה, ענת רזיאל, מנטורית מובילה, מרצה ומנחת סדנאות, מצליחה לשלב בין חיי משפחה, אהבה לבעלי חיים ותשוקה לנתינה. בריאיון אישי

לקריאה >

השוויון כבר כאן? לא בדיוק.

השוויון כבר כאן, הכל בסדר. כמה פעמים שמעתן את המשפט הזה בשנים האחרונות?  נכון, אנחנו רואות יותר ויותר נשים בסביבות עבודה, שבעבר נתפסו כגבריות ונכון

לקריאה >

נשים במלחמה 

המצב כיום מביא איתו אתגרים שלא הכרנו: נשים משלבות בין קריירה לבית בתנאים בלתי אפשריים ונאלצות להתמודד עם ירידה בהכנסות ופגיעות בשוק העבודה. יחד עם זאת, הסולידריות הנשית נוכחת בכל הכוח, לצד יוזמות תמיכה חדשות. מוזמנות לקרוא עוד על המצב והפתרונות במאמר המלא.

לקריאה >